Sztrájk a frankfurti repülőtéren

Figyelmeztető sztrájkot kezdett péntek hajnalban a frankfurti repülőtér biztonsági személyzete.

PR
2014. 02. 21. 6:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ver.di német szakszervezet felhívására tartott munkabeszüntetés – amellyel a béremelési követeléseknek kívánnak nyomatékot adni – az előzetes közlések szerint 23 óráig tart.

A legnagyobb német repülőtéren nagyjából ötezren dolgoznak a biztonsági területen, amelyhez egyebek között az utasbiztonsági ellenőrzés tartozik. A sztrájk miatt elsősorban a „becsekkolás”, az elutazni szándékozók beléptetésének területén várhatók fennakadások, de ennek mértéke a sztrájk első óráiban még nem volt felbecsülhető.

Az utazóknak már csütörtökön azt tanácsolták, hogy számítsanak a szokásosnál hosszabb várakozási időre, tájékozódjanak járatukról az interneten, és használják az online utasfelvételi szolgáltatást. A Ver.di egységesen óránkénti 16 eurós órabért követel a repülőtéri biztonsági szakmában dolgozó alkalmazottaknak, míg a munkaadó beosztástól függően óránként csak 10-13 euró közötti bért ajánl.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.