Több mint hatmilliárdot zsebelt be Tatabánya

A városban tavaly öt százalékkal nőtt a helyi adóbevétel.

KG
2014. 02. 14. 17:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Schmidt Csaba (Fidesz–KDNP) tájékoztatása szerint a város helyi adóbevétele 2011 óta folyamatosan nő. Az iparűzési adó a helyi adóbevételek 66 százalékát teszi ki. Az ipari parkban, Környe közigazgatási területén működő vállalkozások által befizetett, Tatabányát megillető adóbevétel 18 százalékkal nőtt a 2012-es értékhez képest.

Tavaly a helyi adóbefizetések a város teljes bevételének 37 százalékát, 2014-ben pedig várhatóan 43 százalékát teszik ki. A multinacionális vállalatok mellett a helyi kis- és középvállalkozások adóbevételei is nőttek, amely azt jelenti, hogy ebben a vállalkozási szektorban is elindult a gazdaság fejlődése – tette hozzá a polgármester.

Bencsik János (Fidesz–KDNP) országgyűlési képviselő emlékeztetett arra, hogy Németh Lászlóné fejlesztési miniszter december végén jelentette be, hogy a város még meglévő, mintegy hárommilliárd forintos hiteltartozását az állam magára vállalja.

A politikus hozzátette, összesen 45 gazdasági társaság vezetőivel egyeztet az adósságkonszolidáció következtében felszabaduló források felhasználásáról. Tapasztalatairól külön-külön feljegyzést készít Tata és Tatabánya polgármestereinek, melyek alapján megszülethet a kormány, valamint a két város közötti adósságrendezési megállapodás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.