Zárt vásárcsarnok épül a gyulai piacon

Az épület alapkövét kedden rakta le Görgényi Ernő polgármester és Kovács József országgyűlési képviselő.

MD
2014. 02. 11. 17:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyula város önkormányzata a zárt csarnok építésére 43,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Vidékfejlesztési Minisztérium Tanyafejlesztési Program pénzügyi keretéből. A csarnokot a helyi termelők április végén vehetik birtokba.

Görgényi Ernő hangsúlyozta: Gyula számára fontos a piac, a helyben előállított termékek kiskereskedelmének első láncszeme, a vásárlók és a termelők közvetlen találkozóhelye. Gyula patinás piacán eddig zárt csarnok nem volt. Hozzátette: a piacnak Gyulán turisztikai jelentősége is van, a fürdővárosban tartózkodó vendégek nyolcvan százaléka rendszeresen látogatja a piacot, ahol jó minőségű, ízletes helyi zöldségeket, gyümölcsöket és egyéb gyulai termékeket lehet közvetlen a helyi termelőktől vásárolni.

A csarnokban 35 stand lesz, hatvan asztal és üzletek. Kovács József kiemelte: az új csarnokkal javul a helyi kistermelők lehetősége a gyulai piacon, a beruházás hozzájárul az egészséges élelmiszerellátáshoz, erősíti az élelmiszer-biztonságot, a vásárlók számára könnyebb lesz a helyi termékek elérhetősége.

Kedd este hat órától felfüggeszti a tanyafejlesztési program pályázatainak benyújtási határidejét forráskimerülés miatt a vidékfejlesztési miniszter, az erről szóló értesítés a kormány honlapján jelent meg. A Fazekas Sándor aláírásával megjelent közlemény szerint a felfüggesztés a program első célterületét érinti, azaz a tanyagazdaságok fejlesztését. A pályázatok szerkesztésére és benyújtására 2014. február 11-én 18 óráig van lehetőség – olvasható a közleményben. A lezárásról azért kellett intézkedni, mert a rendelkezésre álló keretösszeget már több mint 150 százalékban lefedték a benyújtott pályázatok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.