1,5 milliárdos fejlesztés készül Székesfehérváron

Innovációs központot létesít az Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft.

PR
2014. 03. 11. 6:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Albacomp RI Kft. várhatóan 2014 végéig 4 ezer négyzetméteres irodaházat és gyártócsarnokot épít, ahol helyet kaphat minden kutatás-fejlesztési (k+f), back office, kereskedelmi, szolgáltatási, oktatási és gyártási tevékenységhez kapcsolódó funkció.

A beruházás során kialakítanak egy hardverfejlesztő és -tesztelő labort is, amely lehetővé tesz egyebek között GPS-GPRS-szimulációt, EMC-vizsgálatokat és tesztelést szélsőséges környezeti hőmérsékleten is. Az innovációs központban lesz egy nagy biztonságú szerverterem, ahol rendelkezésre állnak felhő alapú ASP-szolgáltatásokhoz szükséges szerverek, nagy teljesítményű hálózati infrastruktúra, szünetmentes tápegységek. A létesítményt és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokat az Albacomp tervei szerint a betelepülő vállalkozásoknak is biztosítják.

A cég közölte, hogy a központot a klaszteren belüli együttműködésben készülő k+f projektek fejlesztési és gyártási szakaszaiban is használják. Az innovációs klaszter első termékfejlesztését a Lemon Szenzortechnikai Kft. projektcég valósítja meg, amely a mobil mérőhálózatra épülő levegőminőség-mérő rendszer kifejlesztéséhez az Új Széchenyi Terv pályázatán csaknem 230 millió forint támogatást nyert. A mintegy 382 millió forint összköltségű beruházás célja olcsóbb, könnyen elterjeszthető, akkreditált mérőműszerekből álló rendszer kifejlesztése.

A projektcég tulajdonosa az Albacomp RI Kft. mellett az Albacomp Services Kft., a Combit Zrt., az Aqua-Terra Lab Kft. és a P-Energy Kft. Az Albacomp RI Kft. jelenleg 82 dolgozót foglalkoztat. A nyilvános cégadatok szerint az utolsó lezárt gazdálkodási évben, 2012-ben 3,2 milliárd forint árbevételt ért el, egy évvel korábban az árbevétel meghaladta a 5,5 milliárd forintot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.