A balesetveszélyes útszakaszokra koncentrálnak

25 milliárd forintból fejleszt a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

BL
2014. 03. 19. 7:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap szerdai számában a zrt. tájékoztatása alapján azt írták, a gyorsforgalmi úthálózaton 13,5 milliárd forint, a kezelésükben lévő közutakon 11,4 milliárd forint áll rendelkezésre ebből a forrásból, a közlekedés biztonságát szolgáló fejlesztésekre. A program végrehajtása tavaly ősszel kezdődött és 2015-ig tart.

A fejlesztések között készülnek vízelvezető barázdák olyan helyeken, ahol a nagyobb esőzésekkor összegyűlt a csapadék, telepítenek különféle tájékoztatási eszközöket, és térfigyelő kamerákat állítanak fel több helyen is. Ezenkívül vadvédő kerítést építettek és telepítenek több helyen az M3-as autópálya mentén, de készültek, illetve készülnek új szalagkorlátok és betonelemek is. Több helyen alakítanak ki jelzőlámpás csomópontokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.