A devizahitelesekről egyeztetett Szili és Matolcsy

Április 30-án lejár a kilakoltatási moratórium, lassan lépni kell.

WL
2014. 03. 28. 14:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erről Szili Katalin tájékoztatta az MTI-t, miután pénteken megbeszélést folytatott Matolcsy Györggyel.

A politikus elmondta: a találkozót annak apropóján kezdeményezte a KTI, hogy április 30-án lejár a kilakoltatási moratórium, így újabb családok kerülnek az utcára. A találkozón ezért felvetette a kilakoltatási moratórium meghosszabbításának szükségességét, amivel egyetértett az MNB elnöke is – tette hozzá.

Szili Katalin emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években számos kezdeményezést tett az Országgyűlésben a devizahitelek rendezése érdekében, ám a parlament egyik törvényjavaslatát sem támogatta. Januárban azonban Ivády Gábor képviselővel együtt újabb, nyolcpontos javaslatot nyújtottak be az Országgyűlésben. Ez sem kapta ugyan meg a Ház támogatását, de előtte a gazdasági bizottság tárgyalásra érdemesnek ítélte a csomagot.

Most azt javasolták Matolcsy Györgynek, hogy a civil szervezetek bevonásával felállítandó munkacsoport e javaslat figyelembevételével vitassa meg a devizahitelesek helyzetét, és határozza meg, mi a teendője a megoldás érdekében a törvényhozásnak és a végrehajtó hatalomnak – ismertette a találkozón történteket Szili Katalin.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.