A Főgáz kisebbségi részesedése az MVM-hez kerülhet

A Fővárosi Közgyűlés szerdai rendkívüli ülésén adott felhatalmazást az üzletre.

WL
2014. 03. 26. 10:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A képviselők erről zárt ülésen döntöttek, a nyilvános határozat szövege két héten belül válik megismerhetővé.

A közgyűlés ezt követően az ülés egyetlen nyilvános napirendi pontjában a március 31-i Főgáz-közgyűlést érintő döntéseket hozott, a tulajdonosváltozásból adódó alapszabály-módosítással, valamint az igazgatósági és felügyelőbizottsági tagok választásával összefüggésben. Az erről szóló vitában Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes előterjesztőként úgy fogalmazott, végre nemzeti tulajdonba kerülhet a Főgáz kisebbségi tulajdoni hányada, amivel egy a külföldi tulajdonossal folytatott hosszú jogértelmezési vita végére is pont kerül.

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. decemberben írta alá a Főgáz Zrt. addig német tulajdonban lévő 49,83 százalékos részvénypakettjének megvásárlásáról szóló adásvételi szerződést.

A Főgáz 50 százalék plusz 1 darab A sorozatú részvénycsomagja, illetve 1 darab B sorozatú részvénye a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában van. A Fővárosi Közgyűlés január 29-i zárt ülésén mondott le a Főgáz-részvények elővásárlási jogáról.

A Magyar Közlöny keddi számában megjelentek szerint az MVM a főváros Főgázban meglévő többségi tulajdoni hányadát is meg kívánja vásárolni, erről azonban szerdán még nem tárgyalt a Fővárosi Közgyűlés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.