A harmadik fokozatát is behúzta az „ipari Oscarnak” a magyar cég

A hazai vállalatok közül először érte ezt el a Tetra Pak üzeme.

NT
2014. 03. 25. 19:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kifejtette, a budaörsi gyár két év alatt csaknem 40 százalékkal csökkentette gépleállásainak számát, aminek köszönhetően géphatékonysági mutatója megközelítőleg 80 százalékra emelkedett. A gépleállások számának csökkenése mellett 15 százalékkal esett vissza a gyártási hulladék mennyisége, 735 tonnával csökkent a CO2-kibocsátás és 22 százalékkal mérséklődött a vevői reklamációk száma – tette hozzá.

Révész Zoltán kiemelte, hogy a budaörsi gyár az elmúlt két évben 83 millió forint költségmegtakarítást ért el, s ezzel a Tetra Pak-csoport 38 gyára közül globális szinten a negyedik, Európában pedig a második legeredményesebb egységgé vált.

A Japán Üzemi Karbantartási Intézet által kidolgozott teljes körű hatékony karbantartási módszer célja, hogy a dolgozók bevonásával maximalizálja a termelési rendszerek hatékonyságát. A folyamatos fejlesztések és újítások segítenek eljutni „a termelési rendszer teljes életciklusában a nulla baleset, nulla minőségi hiba, nulla géphiba” állapothoz – fűzte hozzá.

A hatékonyság növelésében a gyár dolgozóinak óriási szerep jut – mutatott rá Révész Zoltán –, a több mint 200 főt foglalkoztató budaörsi gyárban 78 fejlesztőcsoportot hoztak létre a munkatársak, és több mint háromezer fejlesztési javaslatot dolgoztak ki.

A díjat bemutatva Révész Zoltán elmondta, öt fokozata van: a kiválóságért, folyamatos kiválóságért, a kitűnőségért, a haladó kitűnőségért, valamint a világszínvonalú teljesítményért adható díjak.

A Tetra Pak Csomagolóanyag Gyártó Zrt. képviselői március 12-én, Kiotóban vehették át a díj 3. fokozatát a Japán Üzemi Karbantartási Intézettől. A tanúsítás megszerzésével a Tetra Pak az egyik leghatékonyabban üzemelő magyar vállalattá vált, egyetlen más hazai cég sem rendelkezik a díj e fokozatával.

A svéd alapítású, italoskarton gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Tetra Pak 1989-ben alapította magyarországi vállalatát, a budaörsi gyárban hat különböző méretű italoskartont gyártanak tíz különböző kivitelben. A termékek 92 százalékát exportálják 28 országba, elsősorban a közép- és kelet-európai piacokra.

A Tetra Pak magyarországi kereskedelmi vállalata a 2012. üzleti évben 8,75 milliárd forintos árbevételt ért el, a budaörsi csomagolóanyag-üzem 2012-es bevétele pedig meghaladta a 30 milliárd forintot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.