A mezőgazdaság a gazdasági növekedés motorja

Teljesítménye a megelőző évhez képest 22 százalékkal nőtt.

NT
2014. 03. 25. 23:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A következő hét év uniós támogatásairól elmondta, hogy míg uniós szinten 48 milliárd euróval csökken a mezőgazdaság és a vidékfejlesztés támogatása, addig Magyarország estében 1,9 milliárd euróval nő, ami javítani fogja az ország versenyképességét.

Az őriszentpéteri gazdafórumon V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára, a térség Fidesz–KDNP-s képviselőjelöltje azt hangsúlyozta: a vidékfejlesztés prioritásai között az innováció elősegítése, a vidéki gazdaságok versenyképességének fokozása, a helyi termékek piacra juttatásának elősegítése, a természetközei gazdálkodás és a szegénység csökkentése is szerepel a következő hétéves időszakban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.