A tehetség önmagában nem elég – Pályázz Te is! (x)

A Mol Tehetségtámogató Program idén is várja a fiatal, eredményes sportolók pályázatait.

2014. 03. 17. 7:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország mindig is büszke volt arra, hogy sok tehetséget ad a világnak. Egyre többen vannak közöttük, akik fiatalon vívják ki maguknak az ismertséget és lepik meg nagyszerű eredményekkel a közvéleményt. Így volt ez a 2012-es londoni olimpián, ahol Szilágyi Áron kardvívó alig huszonkét évesen nyert aranyérmet. Áron utánpótlás korosztályban elért eredményei mutatták, hogy fantasztikus tehetség rejlik benne. De neki is szüksége volt éveken keresztül – többek között – a Mol Tehetségtámogató Program anyagi támogatására ahhoz, hogy a csúcsra érjen. 2014-ben már mint zsűritag közreműködik a fiatal sporttehetségeket segítő programban.

Itt megnézheti, hogy Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó mire költötte a Mol Tehetségtámogató Program pályázatán eszköztámogatásra elnyert pénzt.

 

 

A Mol Tehetségtámogató Program azon 10-18 éves gyerekek, fiatalok sportpályafutását támogatja, akik országos versenyeken már bizonyították rátermettségüket, de további fejlődésük elősegítésére anyagi támogatásra van szükségük. A pályázati programban eszközvásárlásra vagy útiköltségekhez igényelhetnek támogatást. A program abban kíván segítséget nyújtani, hogy egyetlen tehetségnek se kelljen álmait feladni azért, mert környezete nem tudja számára a megfelelő eszközöket biztosítani.

 

 

A pályázatokat 2014. március 31-éig lehet benyújtani az Új Európa Alapítványhoz. A felhívás, űrlap letölthető a www.ujeuropaalapitvany.hu és a www.mol.hu oldalakról. A végső döntést az alapítvány kuratóriuma hozza meg május végéig. 2013-ban összesen 133 sportolót tudott az alapítvány kuratóriuma támogatásban részesíteni összesen közel 30 millió forint értékben. A művészetek és a tudomány területén tehetséges fiatalok szeptemberben pályázhatnak majd, hasonló feltételekkel.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.