Április 18–án dönthet érdemben a bíróság

Közös érdeknek tartja a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és a Magyar Posta Közös Értékesítési Bizottsága (KÉB) a Takarékbank-részvények vitatott státuszának mihamarabbi rendezését.

KA
2014. 03. 27. 13:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A KÉB csütörtöki közleményében kifejti, hogy a Fővárosi Törvényszék nem vizsgálta és ezért nem is kérdőjelezi meg a 2014. március 10-én a Magyar Posta Zrt., valamint az MFB Zrt. részvételével megkötött részvény-adásvételi jogügylet jogszerűségét és érvényességét.

A törvényszék ideiglenes intézkedése arra irányul, hogy a következő tárgyalásig a jelenleg fennálló helyzet ne változzék, amelynek következtében a részvények új tulajdonosai a perbe nem kerülnek bevonásra, így a Fővárosi Törvényszék a folyamatban levő perben a 2014. április 18-ára kitűzött bírósági tárgyaláson érdemben dönthet – írta a KÉB.

A Közös Értékesítési Bizottság üdvözli, hogy a törvényszék még az adásvételi szerződés zárási időpontja előtt megnyugtatóan rendezi a Takarékbank-részvények vitatott státuszát – jegyzik meg. Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) és társa felperesek által a magyar állam és társai alperesek ellen kártérítés iránti perben a Fővárosi Törvényszék ideiglenes intézkedés keretében végzésben megtiltotta a Magyar Posta Zrt. számára, hogy a tulajdonában levő Takarékbank Zrt. részvényeket a következő tárgyalásig (amelyet a Törvényszék 2014. április 18. napjára tűzött ki) átruházza – tudatták.

A Fővárosi Törvényszék előtt folyó pernek nem tárgya a 2014. március 10-én a Magyar Posta Zrt., valamint az MFB Zrt. részvételével megkötött részvény-adásvételi jogügylet jogszerűségének és érvényességének megállapítása, ezért ezt a törvényszék egyáltalán nem vizsgálta és ezért nem is kérdőjelezi meg – áll a közleményben.

Az ideiglenes intézkedés elrendelése azt sem jelenti, hogy a Fővárosi Törvényszék bármilyen döntést hozott volna a kártérítés tárgyában folyó perben. Az ideiglenes intézkedés elrendelése mindössze azt a célt szolgálja, hogy átmeneti és meghatározott időre, azaz a következő tárgyalásig a jelenleg fennálló helyzet ne változzék – közölte a KÉB.

A Közös Értékesítési Bizottság üdvözli, hogy a törvényszék még a Takarékbank Zrt. részvényeinek értékesítésére kötött szerződés várható zárási időpontja előtt megnyugtatóan rendezi a részvények vitatott státuszát – áll a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.