Az innováció a gazdaság fellendítésének kulcsa

A klaszterágazaton belüli együttműködés elősegíti a tudásáramlást.

HZS
2014. 03. 17. 16:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ClusterCOOP projekt keretén belül létrehoznak egy olyan adatbázist, amely a partnerkeresés érdekében a kelet-közép-európai régióban működő klaszterekkel kapcsolatos információkat tesz elérhetővé. A 2010-ben közvetlenül brüsszeli támogatással és magyar szervezéssel indult, 2014. március végén befejeződő ClusterCOOP projekt célja az volt, hogy erősítse az abban résztvevő országok és régiók klaszterei közötti nemzetközi együttműködések keretfeltételeit. A klaszter egy adott ágazaton belül tevékenykedő vállalatok – gyártók, beszállítók, értékesítők – területileg koncentrált, a tudásáramlást lehetővé tevő együttműködési formája.

A szakpolitika kidolgozására összpontosító kezdeményezésben, amely az első ilyen kelet-közép-európai projekt, Magyarországon és Szlovákián kívül Szlovénia, Csehország, valamint Baden-Württemberg és Piemonte tartományok, Lengyelországból pedig Rzeszow városa vett részt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.