Bővült a légiáru-fuvarozás januárban

Januárban 4,5 százalékkal bővült a légiáru-fuvarozás 2013 januárjához képest.

NT
2014. 03. 04. 15:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiemelték, hogy ez az adat jóval magasabb a tavaly decemberi 2,2 és a 2013-as, teljes évi 1,4 százalékos emelkedésnél. A legnagyobb bővülést a Közel-Keleten regisztrálták, ahol 10,7 százalékkal emelkedett a forgalom. Európa a gazdaság élénkülése miatt 6,0, míg a világ légiáru-forgalmának 40 százalékát adó távol-keleti régió 3,8 százalékos emelkedést mutatott.

A nemzetközi forgalom 5,2, a belföldi pedig 0,3 százalékkal haladta meg a tavaly januári szintet, a töltöttségi mutató előbbi esetben 46,4, utóbbiban pedig 30,2 százalék volt.

Tony Tyler, az IATA vezérigazgatója a közlés szerint azt mondta: bár elérték a 2010-es, recesszió előtti szintet, a teljes éves bővülés a januári adatoknál kisebb lehet. Hozzátette: a fuvarozó cégek legfontosabb feladata 2014-ben a hatékonyság, a biztonság és a megbízhatóság javítása.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.