Budapesti cég módszerét alkalmazzák Ománban

A magyar Vibrocomp Kft. környezeti modellezési módszerét használja a Petroleum Development Oman tervezési irodája.

SZN
2014. 03. 10. 20:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a Vibrocomp Kft. Magyarország meghatározó mérnökirodája a környezetvédelmi tervezés területén. A cég által kifejlesztett módszer segítségével pontosan, gyorsan és már a rajzasztalon meghatározható egy tervezett létesítmény környezeti kibocsátása. A módszer lényege, hogy láthatóvá teszi a terhelést, és szükség esetén már a tervezés során meghatározható a legköltséghatékonyabb szennyezéscsökkentési eljárás. A módszer már megépült létesítmények esetén is használható.

A PDO meghatározó többségben állami tulajdonú vállalat, és az Ománi  Szultánság kőolaj kitermelésének 70 százalékáért, továbbá szinte a teljes gázkitermelésért felel. A PDO több mint 126 termelő területet és 5000 termelő kutat üzemeltet.

A nyilvános cégadatok szerint a Vibrocomp Kft. 2012-ben 227 millió forint árbevételt ért el, mérleg szerinti eredménye 173 ezer forint, adózás utáni eredménye 58 millió forint volt. A megelőző évet, 2011-et 191 millió forint árbevétel mellett 23 millió forint adózás utáni nyereséggel zárta. A 3 millió forint alaptőkéjű, magántulajdonú vállalkozás mérlegfőösszege 381 millió forint volt 2012 végén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.