Csúcstechnológia költözik Bicskére

Közös vállalatot alapított a bicskei székhelyű Magyarmet Finomöntöde Bt. és a német innocast GmbH.

MD
2014. 03. 10. 5:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cégek közös költségvállalással egy olyan technológiai centrumot hoznak létre, amely megteremti a bicskei üzemben a lézeres megmunkálás és a háromdimenziós nyomtatás fémipari alkalmazásának feltételeit.

Bernd Heinrich, az innocast ügyvezetője a lapnak elmondta, ez a technológia a fémiparban még úttörőnek számít, az új eljárás óriási előnye, hogy azonnal elkészíthető egy-egy egyedi alkatrész. Ez jelenleg az autóipari motoralkatrészek gyártásánál alkalmazható, a következő években az orvostechnológiában, a repülő- és űriparban is komoly lehetőségeket látnak alkalmazására a szakemberek.

A német cég rövidesen Bicskére helyezi gyártásának egy részét és a fejlesztés egyes elemeit – olvasható a gazdasági napilapban. A magyar tulajdonban lévő Magyarmet éves árbevétele meghaladja a 2,5 milliárd forintot – közölte a lap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.