Egymilliárd forint értékben újultak meg mellékutak

Tizenöt kilométernyi szakaszon, egymilliárd forint értékben újultak meg mellékutak Nógrád megyében.

WA
2014. 03. 27. 22:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint írják, még 2013-ban elkészült az ilinyi bekötőút 1,1 kilométeres, az Alsópetény és Keszeg közötti útvonal egy kilométeres, a 21-es számú főúton a Tar és Mátraverebély közötti 4,9 kilométeres, valamint a Horpács és Borsosberény közötti út 2,5 kilométeres szakaszának rekonstrukciója.

A napokban fejeződött be a februárban megkezdett kivitelezés a bujáki bekötőúton és egy szarvasgedi összekötő úton. A bujáki bekötőút 4,7 kilométeres szakasza bruttó 367 millió forintból újulhatott meg, a szarvasgedei mellékút 240 méteres belterületi és 560 méteres külterületi szakaszának rekonstrukciója pedig bruttó 54 millió forintba került. Az útfelújítási program kerete országosan 34 milliárd forint.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint Nógrád megye leromlott mellékúthálózatára való tekintettel a megvalósult 15 kilométernyi felújításon felül ebből a programból sikerült forrást biztosítani az Egyházasdengeleg és Szirák közötti út 1,7 kilométeres szakaszának felújítására. Jelenleg ennek előkészítése van folyamatban, és a kivitelezés is megvalósul még ebben a félévben – teszik hozzá.

A fentiek mellett 2012–2013-ban a Regionális Operatív Program (ROP) támogatásából négy útszakasz összesen 32,5 kilométer hosszon újulhatott meg, és még idén elkészül a Kálló belterületéről Verseg irányába tartó út Nógrád megyei szakaszának rekonstrukciója is közel 4 kilométer hosszon – írják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.