Egymilliárdos beruházás Bonyhádon

Két új üzemcsarnok építése kezdődhet el a Völgységi Ipari Parkban.

BL
2014. 03. 23. 21:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Futár Rajmund, a Völgységi Ipari Park (VIP) Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: a 947 millió forintos projekt keretében egy 4000 és egy 2000 négyzetméteres üzem épül, a beruházáshoz 474 millió forint európai uniós támogatással nyert el a kft.

Ismertetése szerint a nagyobb alapterületű üzemben az eddig is Bonyhádon működő a Schäfer-Oesterle Kft. folytatja tevékenységét, a közel 500 millió forintos árbevételű autóipari beszállító cég 131 embert foglalkoztat. A másik csarnokban egy fémtömegcikk-gyártással foglalkozó, ófalui székhelyű, 70 fős vállalkozás, a Treitz és Társa Bt. működik majd.

A projekthez a Magyar Fejlesztési Bank nyújtott 218 millió forintos hitelt, a fennmaradó hányadra a VIP Nkft. tulajdonosainak, a Treitz Bt.-nek, az önkormányzati tulajdonú Bonycom Kft.-nek és a bonyhádi önkormányzatnak a tagi kölcsöne nyújt fedezetet.

A 21 hektáros, jelenleg 53 százalékos kihasználtsággal működő ipari park fejlesztésről csütörtökön együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat, a VIP Nkft. és a bonyhádi székhelyű Hungária Takarékszövetkezet. A pénzintézet áthidaló hitelekkel segíti a fejlesztést – mondta Futár Rajmund.

A völgységi város ipari parkjában jelenleg közel tizenegy, együttesen ötszáz főt foglalkoztató vállalkozás működik. A cégek éves nettó árbevétele összesen meghaladta a hárommilliárd forintot 2012-ben, ennek 60,76 százaléka származott exportból.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.