Érdemes volt bírságolni, olcsóbbak lettek a bankszámlák

A korábban ingyenes, majd a tranzakciós illeték után fizetőssé tett bankszámlák egy része ismét „nullás” lett.

WA
2014. 03. 27. 8:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Díjcsökkentéssel reagált több bank a Magyar Nemzeti Bank március közepén kiszabott bírságaira – írja csütörtöki számában a Világgazdaság, több pénzintézet ajánlatát áttekintve. A korábban ingyenes, majd a tranzakciós illeték után fizetőssé tett bankszámlák egy része ismét „nullás” lett, a kártyás vásárlások pedig újra ingyenessé váltak a kártyabirtokosok számára – számol be a Világgazdaság.

A lap írása szerint nem biztos, hogy az olcsóság tartós marad, a legjobb számlák ugyanis az új ügyfelek számára nem elérhetők, és van olyan bank is, amelyik szinte minden korábbi csomagját megszüntette.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint míg tavaly összesen 55,4 százalékkal drágultak a pénzügyi szolgáltatások, az idén januárban már minimális díjcsökkenést mért a hivatal. Mint arról a Magyar Nemzet szerdai számában beszámolt, jelentős kedvezményeket kínálnak a bankok az aktív kártya- és bankszámlahasználat fejében ügyfeleiknek, csak hogy csökkentsék az ingyenes készpénzfelvétel miatt elszenvedett veszteségeket. A pénzügyi rezsicsökkentésről bővebben itt olvashat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.