Főutakat újít fel a BKK

Felújítja több fővárosi főút egy-egy szakaszát a Budapesti Közlekedési Központ. Forgalomkorlátozásokra kell számítani.

KG
2014. 03. 10. 13:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BKK hétfői közleménye szerint március közepétől a Jászberényi út és a Grassalkovich út egy-egy szakaszát, az Ócsai úton a MÁV-vágányok feletti és a Gyáli-patakon átívelő közúti és gyalogoshidat újítják fel, és újrafestik tíz kerületben a kereszt- és a hosszirányú kopott útburkolati jeleket. A munkálatok mintegy félmilliárd forintba kerülnek és várhatóan május 31-éig tartanak.

A Jászberényi utat az Éles sarok és a Maglódi út között újítják fel, egyes pontokon teljesen kicserélik a pályaszerkezetet. Az építés idején félpályás útlezárásra kell számítani. A Jászberényi út rekonstrukciójához kapcsolódva 2014 szeptemberétől a kivitelezési munkák folytatódnak a Kőrösi Csoma Sándor út Liget tér és Mádi utca közötti szakaszán.

A Grassalkovich úton a Haraszti úti és az Ócsai úti felüljáró közötti útfelújításban mintegy 450 méter hosszon megújul a burkolat, ezen a szakaszon félpályás útlezárás lesz a felújítás ideje alatt.

Az Ócsai úti MÁV-vágányok feletti híd felújításakor a híd dilatációs szerkezetének cseréjét végzik el, valamint felújítják a Gyáli patak feletti közúti és gyalogoshidat.

Az útfelújítások mellett a BKK újrafesti a kereszt- és hosszirányú kopott útburkolati jeleket a 3., a 4., a 8., a 9., a 11., a 13., a 14., a 18., a 19. és a 22. kerületben. A kivitelezést általában az éjszakai órákban végzik, ezért nem várható jelentősebb forgalomkorlátozás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.