Gyorsabban juthatunk az uniós pénzekhez

Az uniós pályázatok átlagos életciklusa az eddigi 600-700 napról legfeljebb 300-ra csökken a következő hétéves periódusban.

LM
2014. 03. 31. 6:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus szerint a pályázati időszak első, októberi rohamára készülve másfélszeresére, négyszáz fő fölé bővítenék az állami pályázatírást menedzselő Széchenyi Programiroda létszámát. Elmondta: az előző uniós költségvetési időszakban az összesen igényelhető 8200 milliárd forintnyi támogatás 10-15 százaléka került olyan pályázatírók, projektmenedzserek, jogi, közbeszerzési vagy kommunikációs tanácsadók zsebébe, akiknek a szolgáltatásai nem kapcsolódtak közvetlenül az adott beruházáshoz. A pályázóknak azonban most nem kell megfizetniük az eddigi közvetítői költséget, mert kapcsolatba léphetnek a programirodákkal – fejtette ki az államtitkár. Ám a piaci pályázatírók is integrálódhatnak ebbe a rendszerbe, mert kapacitásbővítésre igény van – tette hozzá.


Csepreghy Nándor korábban kifejtette, hogy az ország a 2014–2020-as uniós költségvetési ciklusban a források 60 százalékát gazdaságfejlesztésre fogja felhasználni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.