Gyurcsányék szétverték, de újra lesz diósgyőri acélmű

Ismét acélt gyártanak majd Diósgyőrött, még ebben az évben megkezdődik a miniacélmű és a hengermű építése.

BuL
2014. 03. 28. 14:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A diósgyőri kohászat – amelynek alapítása Fazola Henrik és fia, Fazola Frigyes nevéhez kötődik – több mint 240 év működés után, 2009-ben szűnt meg, újraindításával azonban sokan, többször próbálkoztak.

Most nem a tradicionális törzsgyár, hanem az onnan néhány száz méterrel odébb lévő, az egykori Diósgyőri Gépgyár területén kialakított Diósgyőri Ipari Parkban épül fel az új acélmű, a magyar–szlovák érdekeltségű Miskolc Steel Mills (MSM) Kft. beruházásában. Az eseményen jelen volt Rudolf Schuster, Szlovákia volt köztársasági elnöke is.

A várhatóan 2016-ra elkészülő, 320 ezer tonna éves kapacitású és több mint háromszáz embert foglalkoztató gyár beruházását magántőkéből, és az Eximbank hiteléből finanszírozzák.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.