Háromszor több Audival terveznek Győrben

Több mint 120 ezer autót gyártana a győri cég.

KG
2014. 03. 11. 19:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Thomas Faustmann, a társaság ügyvezetésének elnöke az MTI érdeklődésére elmondta, hogy várhatóan júliusban indul a TT Coupé harmadik generációjának sorozatgyártása; ez a modell a termelés körülbelül tíz százalékát adja majd.

Az előszéria már készül; eddig félezer karosszériát gyártottak le az új modellhez. Thomas Faustmann megjegyezte, hogy a TT harmadik nemzedéke 50 kilogrammal könnyebb elődjénél, nóvuma az új fényszóró rendszer és a virtuális műszerfal.

Mint mondta: a termelés 70 százalékát az A3 limuzin, 30 százalékát pedig az A3 Cabriolet adja ez évben, de újabb modell győri gyártásával is számolnak. Kérdésre válaszolva megjegyezte: „nagyon sokáig már nem lehet várni” a TT Roadster bevezetésével.

A napokban a Genfi Autószalonon volt az Audi TT harmadik generációjának világpremierje; az autó teljes egészében Győrben, az Audi Hungaria új járműgyárában készül majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.