Hatszáz járatot törölt a Lufthansa

A Budapestről induló járatokat is érinti.

NT
2014. 03. 26. 14:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ver.di szakszervezet munkabeszüntetésében csak a frankfurti repülőtéren mintegy hatezren vesznek részt, de fennakadásokra kell számítani a müncheni, a düsseldorfi, a kölni, a stuttgarti, a hamburgi és a hannoveri légikikötőkben is – olvasható a légitársaság honlapján lévő közleményben.

Emiatt a Lufthansa délután 2 óráig szinte az összes európai és belföldi és több hosszú távú járatát törölte Frankfurtban és Münchenben, kivéve a Germanwings egyes járatait. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy késésekre ezeken a járatokon is számítani lehet. A légicég azt kérte az utasoktól, hogy indulás előtt ellenőrizzék járatukat.

Azoknak az utasoknak, akik érintettek a járattörlésekben, ingyenes átfoglalást biztosítanak.

A Lufthansa törölte a Budapestről induló reggeli és délelőtti frankfurti, valamint szintén reggeli müncheni járatát.
A szakszervezet keddi közleménye szerint a földi kiszolgáló személyzet tagjai és a karbantartók sztrájkolnak majd a reggeli műszakban, legfeljebb 14 óráig.

A szakszervezet egységesen 100 eurós fizetésemelést, és további 3,5 százalékos bérfejlesztést követel a közszolgálati szférában. További igényeket is előterjesztettek a bértárgyalásokon, kérték például az egészségügyben dolgozók éjszakai pótlékának 15 százalékos emelését, a közlekedési vállalatok munkatársai részére pedig egyhavi 70 eurós pótlék bevezetését. A munkaadók eddig az összes követelést elutasították.

A bértárgyalások következő fordulóját március 31-én tartják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.