Hazánk vonzó befektetési helyszín

A P&G döntésében a képzett munkaerő, az infrastruktúra és a pozitív befektetői környezet játszott szerepet.

HZS
2014. 03. 15. 11:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai P&G a héten adta át új, gyöngyösi pelenkagyárát, amely a cég második gyára Magyarországon. A mintegy húszmilliárd forintos, 150 új munkahelyet teremtő, zöldmezős beruházással egy 240 ezer négyzetméteres, csúcstechnológiás gyártósorokkal felszerelt üzemet hoztak létre a hevesi város ipari parkjában. A Gyöngyösön gyártott pelenkákat Magyarországon kívül több más országba is szállítják majd.

Julio Nemeth elmondta: a P&G 23 éve van jelen Magyarországon, az elmúlt két évtized során pedig azt tapasztalták, hogy Magyarország vonzó hely a befektetők számára, beleértve a közreműködő hatóságok és hivatalok segítőkészségét is.

Arra a kérdésre, hogy mi szólt a gyöngyösi beruházás mellett, az igazgató kifejtette: döntésük több szempont figyelembevételével született meg, mint például a jó képzettségű munkaerő, az infrastrukturális és logisztikai adottságok és pozitív befektetői és üzleti környezet. „Nagyon hálásak vagyunk a hatóságoknak, akik a beruházás legelejétől fogva nagyon segítőkészek voltak. A beruházás pedig a hosszú távú elkötelezettségünket mutatja Magyarország iránt, és úgy véljük, ez az ország gazdaságára is pozitív hatással lesz” – hangsúlyozta Julio Nemeth.

Hozzáfűzte: a P&G továbbra is arra törekszik, hogy minőségi termékeket és szolgáltatásokat nyújtson magyarországi fogyasztóinak, a gyöngyösi beruházás pedig egy új mérföldkő hazai jelenlétükben.

Budapest a működőtőke-befektetők számára a legvonzóbb város Közép- és Kelet-Európából – a magyar fővárost a Financial Times csoporthoz tartozó befektetési melléklete az első helyre sorolta 2014–2015-ben.

Az eredmény elérésében jelentős szerepet játszottak azok a nagy nemzetközi cégek, amelyek magas értékkel dolgozó szolgáltatóközpontokat hoztak Magyarországra, többségüket Budapestre, ami mutatja azt is, hogy itt megtalálták a szükséges szellemi kapacitást megfizethető áron, és biztosítottnak látják az utánpótlást is. A befektetők pedig azért jönnek Magyarországra, mert a magyar kormány befektetőbarát környezetet teremt, és az ország gazdasági mutatói jók.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.