Ilyen vidékpolitikára van szükség Magyarországon

A jövőben is olyan vidékpolitikára van szüksége Magyarországnak, mely biztosítja a kistelepüléseken élők megélhetését és boldogulását.

LM
2014. 03. 13. 13:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fazekas Sándor „lényeges és szükséges” beruházásnak nevezte a két Jász-Nagykun-Szolnok megyei település együttműködésével létrejött projektet. A vidéken lakók is elegendő adót fizetnek ahhoz, hogy a kisebb önkormányzatok számára önerőből megvalósíthatatlan fejlesztések hiányzó részét a magyar állam magára vállalja – tette hozzá.

 

Rámutatott: az elmúlt négy évhez hasonlóan a jövőben is olyan vidékpolitikára van szüksége Magyarországnak, mely a helyi adottságokra építve munkahelyeket teremt és biztosítja a kistelepülések lakóinak nagyvárosokkal egyenértékű életminőségét.

A miniszter szerint a most induló projekttel új fejezet kezdődik Tiszaroff történetében, a beruházás lendületet ad a község további fejlesztéseihez és közmű-korszerűsítéseihez. A műemlékekben gazdag Tiszaroff felvirágoztatásához a kormány és a vidékfejlesztési tárca támogatását ígérte. Kamarás Zsolt polgármester közölte: az Európai Unió és a magyar állam több mint 442 millió forint pályázati forrást biztosított a félmilliárd forintot meghaladó összköltségű projekthez.

 

A napokban kezdődő munkálatok részeként Tiszaroffon és Abádszalókon is új, mélyfúrású kutat létesítenek, felújítják a vízműtelepeket és víztornyokat, továbbá korszerűsítik és bővítik a víztároló medencéket. Emellett a szakemberek elvégzik az ivóvíz vas-, mangán- és ammóniummentesítését, valamint összesen mintegy 8 kilométer hosszon megtisztítják a vezetékhálózatot.

A program eredményeként a két település vízminősége a legszigorúbb környezetvédelmi és egészségügyi előírásokat is teljesíti majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.