Ingyenessé tennék az öntözővizet

A 102 000 kilométer hosszúságú vízügyi létesítmények rendszerének rendbetétele már megkezdődött.

WA
2014. 03. 24. 14:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A képviselő „évszázados jelentőségűnek” nevezte ezt a lépést, és emlékeztetett: a teljes vízkormányzás megvalósításához szükséges víztározók építése és az országszerte összesen 102 000 kilométer hosszúságú vízügyi létesítmények rendszerének rendbetétele már megkezdődött. Az idén indult uniós költségvetési ciklusban pedig a tervek szerint mintegy 1000 milliárd forintot költ az állam a víziközművek fejlesztésére annak érdekében, hogy ezek a rendszerek is professzionálisan, magas technológiai színvonalon működjenek – tette hozzá.

Jakab István hangsúlyozta: mivel az Orbán-kabinet politikájának középpontjában az emberek állnak, a kormányzat úgy döntött, országszerte megvalósítja ezeket az évtizedek óta „ordítóan hiányzó” beruházásokat, amelyek egyúttal az élhető vidék megteremtéséhez is hozzájárulnak.

A jászsági ivóvízminőség-javító projektről szólva kiemelte: a 8 településen 30 ezer embert érintő, összességében 1,8 milliárd forint költségvetésű fejlesztés a térségben a következő generációk egészségét és ellátási biztonságát is szolgálja majd.

Pócs János, Jászapáti polgármestere, a térség fideszes országgyűlési képviselője és képviselő-jelöltje az eseményen közölte: 2010 óta 95 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett a Jászságba, amiből számos út és közintézmény újult meg. Ám mind közül talán a legkiemelkedőbb beruházás a mostani, nemcsak költségvetése és 100 százalékos állami támogatása miatt, hanem mert a pénz mellett az emberekről és az egészségről szól – fogalmazott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.