Jó éve volt a Huaweinek

És további bevételnövekedést várnak a közeljövőben a kínai cégnél.

WL
2014. 03. 31. 11:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap internetes oldala a vállalat által hétfőn kiadott jelentést idézi, amely szerint a világ második legnagyobb telekommunikációs felszerelés- és harmadik legnagyobb okostelefon-gyártója a tavalyi évben 34,4 százalékos emelkedéssel 21 milliárd jüan (756 milliárd forint) profitot tudott elkönyvelni. A vállalat a kiváló eredményt elsősorban az új generációs telefonok iránti erősödő keresletnek tudja be, mely világszerte mindenhol, legintenzívebben azonban Kínában jelentkezik.

Bár továbbra is az európai–közel-keleti–afrikai régió a cég legnagyobb piaca, a hazai fogyasztók tették ki tavaly a teljes értékesítés több mint egyharmadát, szemben a 2012-es 14 százalékos arányukkal – írja a közlemény.

Kínában tavaly év végén már az 1,2 milliárdot is meghaladta a mobilozók száma, az okostelefonok terjedését pedig a 3G-s és 4G-s mobilinternetes technológia rendkívül gyors fejlesztése is segíti.

A vállalat úgy véli, a tavalyi trend az idén is fennmarad, mely a becslések szerint mintegy 10 százalékos bevételnövekedést hozhat majd a Huaweinek. A cég úgy reméli: a teljes értékesítés értéke 2018-ra a 70 milliárd dollárt is meghaladja majd, a 2013-as – rekordnagyságú – 40 milliárd dolláros bevétel után.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.