Jobb fizetést! – Budapesti járatokat is töröltek

Több német reptéren sztrájkolnak, a Lufthansa hatszáz járatot törölt.

NT
2014. 03. 27. 7:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ver.di szakszervezeti szövetség a frankfurti, a müncheni, a köln-bonni, a düsseldorfi, a hamburgi, a hannoveri és a stuttgarti repülőtér földi kiszolgáló személyzetét szólította fel munkabeszüntetésre. A legnagyobb német légitársaság, a Lufthansa hatszáz járatot törölt, köztük két, Frankfurt és Budapest, és egy, München és Budapest között közlekedő járatpárt. Késésekre és járatkimaradásokra számít a második legnagyobb német légitársaság, az Air Berlin is.

A repülőtéri alkalmazottak a közszolgálati dolgozók második hete tartó akciósorozatához csatlakoznak a figyelmeztető sztrájkkal. Csütörtökön tíz tartományban sztrájkolnak, több órára leáll a tömegközlekedés, zárva tartanak az önkormányzati hivatalok és szünetel a hulladékszállítás.


A szakszervezet egységesen 100 eurós fizetésemelést, és további 3,5 százalékos bérfejlesztést követel a közszolgálati szféra 2,1 millió dolgozójának. A bértárgyalások következő, harmadik fordulóját március 31-én tartják.

Kép: Europress/AFP

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.