Kétmillió eurós beruházás indul Miskolcon

A városban nyitotta meg a Bosch indítómotor- és generátorfejlesztési központját.

HBI
2014. 03. 26. 16:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a központ legfontosabb feladata, hogy indítómotorok és generátorok egyedi típusait tervezze meg az autógyártók speciális igényei alapján, valamint támogassa a helyi gyártás tervezőmérnökeit. Az eddig Németországban végzett vevői projektek irányítására a központ egyre több magyar mérnököt alkalmaz majd, elsősorban azért, hogy a projektvezetők a gyártás közvetlen közeléből irányítsák az új termékek sorozatgyártásának előkészítését és elindítását.

A beruházás részeként az elkövetkező években tovább bővítik a tesztlabor berendezéseit. Az egyes esetekben a Boschon belül is egyedülálló tesztberendezésekkel funkcionális- és teljesítményméréseket, valamint élettartamteszteket végeznek, így biztosítva a Miskolcon gyártott termékek magas minőségi színvonalát.

A tájékoztatás kitér arra is, hogy a 2003 nyarán alakult miskolci autóipari gyár első számú beszállítója számos autógyárnak, a klímaberendezésektől a villamos motorokon át az ablaktörlő rendszerekig újabb és újabb termékek készít, míg a 2004-ben épült első és a 2011-ben átadott második csarnokban indítómotorokat, generátorokat, befúvómotorokat, ablaktörlő rendszereket és e-Bike-meghajtásokat gyártanak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.