Komoly összefogás volt az elmúlt négy évben Fejér megyében

Tízmilliárdos nagyságrendű fejlesztési források érkeztek 2010 és 2014 között Fejér megyébe.

MD
2014. 03. 28. 19:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Gábor, Cece polgármestere, parlamenti képviselőjelölt az MTI-nek telefonon elmondta: komoly összefogás volt a megyei kormánypárti képviselők között az elmúlt négy évben, ezt szeretnék folytatni a jövőben is. Hozzátette: értékelésük szerint óriási lobbitevékenységet tudtak kifejteni a megyében.

Jelezte, hogy 2010-re az uniós források nagy részét a regionális operatív programokon keresztül elköltötték, de „így is sikerült iskolákat, óvodákat, rendelőintézeteket, egészségügyi intézményeket felújítani, valamint újakat építeni”. 2010 óta tizenkét Fejér megyei településen indult el vagy fejeződött be szennyvízcsatornázás – mondta.

Varga Gábor példaként említette még, hogy a 62-es főúton, Seregélyesnél elkerülő épül, az út burkolatát szélesítik, megerősítik. Emellett a 63-as főút első négy kilométere, valamint az Adony–Szabadegyháza és a Pusztaegres–Mezőszilas közötti út is megújult.

Közölte: sok még a teendő, de a következő uniós költségvetési időszakban, 2014–2020 között lesz lehetőség további fejlesztésekre, és „a megyei területfejlesztési koncepció is azt szolgálja, hogy az elképzelésekből valóság legyen”. Emlékeztetett: a hangsúly a gazdaságfejlesztésen és a munkahelyteremtésen lesz, ami „Dél-Fejér fejlesztési céljaival tökéletesen egybevág”.

Kiemelte: a vízügyi igazgatósággal közösen olyan tározókapacitásokat építenének ki, amivel megvalósítható lenne az öntözés a mezőgazdaságban, így „a gazdálkodók a hűtőiparnak és az élelmiszerfeldolgozó-iparnak alapanyagot szolgáltathatnának”.

A turisztikai fejlesztések között említette Varga Gábor a Tác melletti Gorsium és a dégi kastély felújítását, illetve jelezte, hogy kerékpárutak megépítése is tervben van a megyében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.