Leáll a Lufthansa

3800 járatot töröltek.

NT
2014. 03. 31. 15:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Lufthansa hétfői közleménye szerint a járattörlések 425 ezer utast érintenek. A társaság számos átfoglalási lehetőséget biztosít utasainak, és arra kéri őket, hogy tájékozódjanak az interneten. A cég SMS-ben, e-mailben is értesíti azokat az utasokat, akik megadták telefonszámukat vagy e-mail címüket. Törölték a teherszállító járatok többségét is, és a sztrájk idején összesen csupán nagyjából 500 járat közlekedik majd.

A sztrájk a Lufthansa, a Lufthansa Cargo és a Germanwings légitársaság járatait érinti.

A csoporthoz tartozó más társaságok – Swiss International Air Lines, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings, Lufthansa CityLine, Air Dolomit – pilótái nem vesznek részt a munkabeszüntetésben.

Legutóbb 2010-ben volt a Lufthansánál pilótasztrájk, akkor az 5400 pilótát képviselő szakszervezet (VC) négynapos munkabeszüntetést hirdetett meg, de az első nap után leállította az akciót.

A szakszervezet és a munkaadó konfliktusa a fizetések és a korkedvezményes nyugdíjazás feltételei körül alakult ki. A Lufthansa hétfői közleményében hangsúlyozta, hogy az eddiginél jobb ajánlatot tett a pilóták javadalmazására és korkedvezményes nyugdíjára, ezért nehezen érthető, hogy a VC a tárgyalások folytatása helyett a sztrájk mellett döntött és három napra megbénítja a társaságot, ami nemcsak az utasoknak okoz gondot, hanem ellehetetleníti a Lufthansa csoport több mint százezer dolgozójának munkáját is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.