Leminősítésre jelölte Horvátországot a Moody’s

Stabilról leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta Horvátország eddig sem befektetési ajánlású, Ba1 szintű államkötvény-besorolásának kilátását pénteken a Moody’s Investors Service.

NT
2014. 03. 22. 0:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ legnagyobb hitelminősítő csoportja az európai és az amerikai piaci zárások után, péntek éjjel Londonban bejelentett döntését a horvát gazdaság gyenge középtávú növekedési kilátásaival, az államháztartási hiány csökkentésének lassú ütemével, valamint a jelentős külső adósságszolgálati teherrel indokolta. A Moody’s a kilátásrontással egy időben megerősítette a Ba1-es horvát szuverén adósosztályzatot.

A cég a kilátás rontásához fűzött indoklásában kiemeli, hogy a horvát gazdaságban 2009 óta nem volt reálnövekedés, és a gazdaság teljesítménye az utóbbi öt évben folyamatosan elmaradt a hasonló besorolású szuverén adósokétól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.