Lemondott a kanadai pénzügyminiszter

Lemondott Jim Flaherty kanadai pénzügyér, aki a G7-ek legrégebben hivatalban lévő tárcavezetője volt ezen a poszton.

KG
2014. 03. 19. 1:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 64 éves Flaherty személyes okokra hivatkozott lemondásának bejelentésekor, és közölte, hogy „visszatér a magánszektorba”. Azt azonban hozzátette, hogy nem egészségi állapota áll a döntés hátterében. (A miniszter tavaly egy ritka bőrbetegséggel küzdött, amely egyes hivatali teendőiben is akadályozta.)

A nemzetközi pénzügyi színtéren is nagyra becsült Flaherty fő célja a nemzetközi gazdasági válság idején mélyen deficitessé vált kanadai államháztartás egyensúlyának megteremtése volt, és – mint közleményében írta – ez a jövő évi büdzsével minden bizonnyal teljesül is.

Stephen Harper kanadai miniszterelnök – akinek Flaherty egyik legfontosabb munkatársa volt 2006-os hivatalba lépésük óta – méltatta a pénzügyminiszter munkásságát, és jelezte, hogy távozását sajnálattal veszi tudomásul, de elfogadja. Közölte azt is, hogy hamarosan dönt Flaherty utódjának személyéről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.