Londont is meglepte a magyar gazdaság teljesítménye

Javították a magyar gazdaságra adott növekedési előrejelzéseiket londoni pénzügyi elemzők.

KG
2014. 03. 31. 12:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Goldman Sachs (GS) globális bankcsoport londoni befektetési részlegének elemzőstábja Magyarországon az idén 2,2 százalékos, jövőre 2 százalékos gazdasági növekedést vár a cég eddigi prognózisában szereplő 1,8, illetve 1,9 százalék helyett.

A ház az idei és jövő évi lengyel növekedésre adott előrejelzését 3,2, illetve 3,3 százalékra javította az eddigi 2,9 és 3,2 százalékról. A Goldman Sachs elemzői Csehországban az idén 2,6 százalékos GDP-növekedéssel számolnak a korábbi prognózisukban valószínűsített 1,7 százalék helyett. Jövőre változatlanul 2,4 százalékos cseh növekedést várnak.

A GS a román gazdaság idei és 2015-ös növekedésére adott becslését 3,1, illetve 3,4 százalékra javította az eddigi 2,7 és 3,1 százalékról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.