Már 500 fölött a letelepedési kötvények száma

A múlt hónapban 34 darabot adtak el a speciális állampapírból.

BL
2014. 03. 06. 8:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavaly júniusban kibocsátott első sorozatból 430 kötvényt vásároltak meg külföldi befektetők, míg 2014. január 15. óta a második sorozatból 72 darab fogyott.

A statisztika alapján eddig 125,5 millió euró (38,9 milliárd forint) értékben adott el letelepedési kötvényeket Magyarország, a februári bevétel 8,5 millió euró volt. Januárban 38 letelepedési kötvényt adtak el, míg 2013-ban fél év alatt 430 talált gazdára.

Az ÁKK nem közli, mely országok állampolgárai vásárolták a papírokat, azonban valószínűleg többségében távol-keleti befektetők voltak hajlandók 250 ezer eurót fizetni a magyar letelepedésért. Korábbi közlés szerint csak Kínában 415 kötvény talált gazdára 2013-ban, 412 esetben már a letelepedési engedélyt is megkapták a vevők.

Az ÁKK honlapján található információk szerint jelenleg hét vállalkozásnak van felhatalmazása, hogy értékesítse a speciális államkötvényeket, amelyek vásárlói letelepedési engedélyt kaphatnak Magyarországon. A 250 ezer eurós alapbefektetés mellett a kérelmezők 40 ezer eurót fizetnek a közvetítő cégeknek is – ismerteti az újság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.