Már nem akarják leminősíteni Hollandiát és Belgiumot

Stabilra javította Hollandia és Belgium államadós-osztályzatainak kilátását pénteken a Moody’s.

KG
2014. 03. 07. 23:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ legnagyobb hitelminősítő csoportja az európai és az amerikai piaci zárások után, péntek éjjel Londonban bejelentette azt is, hogy megerősítette a holland és a belga adósosztályzatokat. A Moody’s a holland államkötvény-kötelezettségeket a lehetséges legjobb, Aaa osztályzattal, Belgium szuverén kötvényadósságát ennél három fokozattal gyengébb, de szintén elsőrendű Aa3 szinten tartja nyilván. A cég a kilátás pénteki stabilizálásával levette a napirendről a két ország leminősítését.

A Moody’s sorra javítja a központi eurógazdaságok osztályzati kilátásait: egy hete Németország és Ausztria egyaránt Aaa besorolásának kilátását módosította negatívról stabilra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.