Meddig tart a „téli álom” a Balatonnál?

Festményekkel demonstrálnak Balatonfüreden vasárnap a tó hosszabb „nyitva tartásáért”.

WL
2014. 03. 07. 7:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sílécekre akasztott festményeket állítanak ki vasárnap egy órakor Balatonfüreden a mólón, mert azt szeretnék megmutatni, hogy az osztrák sípályákról kellene példát venniük a magyar turisztikai szereplőknek. Ott ugyanis a téli főszezon után sem áll le az élet – áll a szervezők közleményében.

Hozzátették: a Balatoni Riviéra Turisztikai Egyesület rendezvényén várhatóan több balatoni polgármester is részt vesz.

A Balaton – jó esetben – mindössze két hónapig vonzza a turistákat, holott turisztikai szempontból egész évben jó adottságokkal rendelkezik a magyar tenger is. A festők és turisztikai szakemberek demonstrációja azt jelképezi, hogy fel kell ébredniük a balatoni polgármestereknek, hivataloknak, vállalkozóknak téli álmukból, ha azt akarják, hogy több turista legyen a Balatonon – közölték a szervezők.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.