Megjelentek az új rendszerhasználati díjak

A lakossági földgázárak 2014. április 1-jével a tavaly novemberben érvényes árakhoz képest 6,5 százalékkal csökkennek.

WL
2014. 03. 13. 12:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lakossági földgázárak 2014. április 1-jével a tavaly novemberben érvényes árakhoz képest 6,5 százalékkal csökkennek. A csökkentés az egyetemes szolgáltatás árának mindkét díjelemére, az alap- és a forgalmi díjra kiterjed.

A témával kapcsolatban a MEKH az MTI megkeresésére közölte: a hivatal hatásköre a rendszerhasználati díj megállapítására terjed ki. A most megjelent rendeletben  az egyes díjelemek változása összességében járul hozzá ahhoz, hogy a lakossági földgáz árak április 1-jével a múlt év november 1-jei árakhoz képest 6,5 százalékkal csökkenjenek.

Az elosztási alapdíj és az elosztási forgalmi díj módosításán túl a most megjelent rendelet a jogalkalmazás során felmerült egyéb technikai jellegű értelmezési problémákat is rendez – tartalmazza a MEKH kiegészítése.

A kormány február végén tartott ülésén hozott döntést arról, hogy határozott lépéseket fog tenni az energiafogyasztók, a lakosság érdekében.

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára korábban elmondta: Magyarország az európai középmezőnyben foglal helyet a fogyasztói paritáson mért lakossági alapvető rezsiköltségeket tekintve.

A múlt évben végrehajtott – összességében 20 százalékos – a lakosságot érintő rezsicsökkentés eredményeként Magyarország az európai rangsor utolsó, utolsó előtti helyéről lépett előbbre a fogyasztói paritáson mért lakossági rezsiköltség-terhelésben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.