Megújul a debreceni Aquaticum szálló

A közel egymilliárd forintos projekt augusztus 31-re fejeződik be. A fejlesztés két lépcsőben valósul meg.

HBI
2014. 03. 24. 21:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere a visszajáró vendégek szempontjából is fontosnak nevezte, hogy sorban megújulnak a város szállodái. Fontos ugyanis, hogy a városba először ellátogató turisták mellett mind többen vissza is térjenek a gazdag programokat kínáló Debrecenbe – mondta.

Fazekas Lajos, a szállodát működtető Debreceni Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője az Aquaticum felújítása kapcsán rámutatott: a projekt összköltsége több mint 951 millió forint, a szükséges önerő meghaladja a 475 millió forintot. Az augusztus 31-re befejeződő fejlesztés eddigi munkálatai közel 506 millió forintba kerültek.

A projekt keretében a szállodát két lépcsőben korszerűsítik: az első ütemben kiépült az új szállodai bejárat, a földszinti lobby, a hotel fél épületszárnyában teljesen megújultak a szobák. A kétágyas szobák és a korábbi két légterű apartmanok mellett egy légterű, úgynevezett junior apartmanok épültek, egyedi felszereltségű fürdőszobákkal – ismertette a részleteket az igazgató.

Hozzátette: a teljesen megújult szállodai étterem konyhájának kapacitása is jelentősen bővült, külön diétás konyha létesült raktárakkal, előkészítővel, fagyasztókamrával, így biztosítva az ételérzékenységben, táplálékallergiában szenvedő vendégek magas szintű ellátását.

A rekonstrukció második ütemében a szálláskínálat bio- és antiallergén szobákkal fog kiegészülni. Folytatódik a vizesblokkok modernizálása, az erkélyek felújítása, a szobák felszereltségének bővítése, a modern informatikai és közösségi tájékoztató rendszer véglegesítése, a közlekedők és közösségi terek is megújulnak – ismertette Fazekas Lajos.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.