Minden a munkahelyteremtés érdekében történik

A BPW Hungária Kft. szombathelyi telephelyén idén felépül egy 11 ezer négyzetméter alapterületű logisztikai bázis.

MD
2014. 03. 28. 17:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hende Csaba honvédelmi miniszter, a térség országgyűlési képviselője az ünnepségen köszöntőjében úgy fogalmazott: az együttműködés, amely a térség meghatározó termelővállalkozásai, a kamarák, az önkormányzatok és a politika között létrejött és amely a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központban öltött formát, reményt ad arra, hogy Szombathely is tovább fog fejlődni.

Hozzáfűzte: reményeik szerint a kormányzat által is kiemelt fejlesztési régióként kezelt térségben 25 ezer új munkahely létesülhet a következő években, ami elérhető közelségbe hozza a régióban akár a teljes foglalkoztatást is.

Hende Csaba szerint valójában minden a munkahelyteremtés érdekében történik, ezt szolgálja a 86-os főút fejlesztése éppúgy, mint a vállalkozásoknak nyújtott támogatások vagy a 2015-től Szombathelyen beinduló gépészmérnökképzés is. Célunk nem lehet más, mint a teljes foglalkoztatás, annak elérése, hogy mindenki számára munkát tudjunk adni, aki dolgozni akar – mondta.

Brumbauer József, a BPW Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: azzal, hogy felépítik az új logisztikai bázisukat, 6700 négyzetméter nagyságú gyártófelület szabadul fel, jelenleg ugyanis a gyártási területek egy részét alapanyagok és késztermékek tárolására veszik igénybe. Szavai szerint ez lehetőséget ad a gyártókapacitás bővítésére, amire szükség is van, hiszen a vállalat megrendelésállománya folyamatosan bővül.

A BPW Hungária Kft. a németországi BPW csoport szombathelyi leányvállalata. A BPW csoport Európa vezető utánfutómű-gyártója, egymilliárd eurót meghaladó éves forgalommal és jelentős piaci részesedéssel. Szombathelyen jelenleg 1380 embert foglalkoztatnak, a mostani fejlesztésnek köszönhetően 51 új munkahely jön létre, logisztikusokra, anyagmozgatókra és raktárosokra lesz szükség, de szinte állandó a felvétel CNC-forgácsolókból, hegesztőkből és mechatronikai műszerészeket, valamint gépészmérnököket is keresnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.