Nagyon felpörgött a belső fogyasztás

A gazdaság motorja csak akkor indítható be, ha több pénz marad az embereknél és többet tudnak költeni.

LR
2014. 03. 28. 9:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára így kommentálta azt a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közzétett adatot, hogy januárban több, mint 6 százalékkal nőtt az országban a kiskereskedelmi forgalom az előző év hasonló időszakához viszonyítva. Ismert, a januári kiskereskedelmi forgalom volumene így 6,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, az első becslés alapján, március elején közölt 3,9 százalék helyett.

Az államtitkár hozzáfűzte: vannak olyan területek, mint például az élelmiszerszegmens, ahol a bővülés az év első hónapjában több, mint 8 százalékkal haladta meg az előző évi szintet. Ebben a folyamatban – a belső fogyasztás élénkülésében – a kormány azon törekvése tükröződik, hogy a magyar gazdaság motorja csak akkor indítható be, ha több pénz marad az embereknél és többet tudnak költeni. Ezt a célt szolgálta többek között a családi adókedvezmény bevezetése, a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók bérének emelése, a rezsicsökkentés és a devizahitelesek érdekében tett lépések is – emlékeztetett az államtitkár.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.