Nagyon jó hír a Fejér megyeieknek

Egyetlen év alatt egyharmaddal kevesebb a regisztrált álláskereső; a tavalyihoz képest 8568-cal kevesebben vannak munka nélkül.

VZ
2014. 03. 24. 17:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fejér Megyei Kormányhivatal munkaügyi központjának munkaerő-piaci helyzetelemzése szerint az álláskeresők gazdaságilag aktív népességhez viszonyított aránya februárban 8,4 százalék volt.

Az építőipar kivételével minden ágazatban erősödött a foglalkoztatási szándék, és csökkent a lakosság munkanélküliségtől való félelme – derült ki a GKI-Erste felméréséből.

Ebben a hónapban összesen 2564 állástalan kérte nyilvántartásba vételét, közülük 299-en először váltak munkanélkülivé. A pályakezdők száma 1934, az álláskeresőkhöz viszonyított arányuk 12,1 százalék.

Februárban a megye területi kirendeltségei 3814 munkahelyet kínáltak az álláskeresőknek.

A megye területéről egy munkáltató sem jelzett csoportos létszám-leépítési bejelentést. Három munkaadó ugyanakkor jelzett egy ütemben legalább 10 főt elérő, illetve azt meghaladó létszámbővítést: ezek összesen 37 embernek jelentenek elhelyezkedési lehetőséget.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.