Nyereséges volt tavaly a MÁV

Eredményes évet zárt tavaly a MÁV-csoport, valamennyi leányvállalata nyereséges volt – írja a Magyar Hírlap.

KA
2014. 03. 25. 9:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2012. évi 774 millió forint csoportszintű nyereség tavaly 7,08 milliárd forintra emelkedett a MÁV Zrt.-nél és tizenegy leányvállalatánál – számol be keddi számában a lap. Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója az újságnak elmondta: az eredményességben leginkább az játszott szerepet, hogy a tervezett költségcsökkentő intézkedéseket megvalósították.

Az állam szerződés szerint finanszírozta a MÁV bevételekkel nem fedezett költségeit, a személyszállító vállalat mintegy 140 milliárd, a MÁV Zrt. a pályák fenntartásához 67 milliárd forint állami támogatásban részesült. A korábban felvett működési hitelek miatt a MÁV jelentős adósságállományt görget maga előtt, amit leginkább állami szerepvállalással lehet csökkenteni, az idén 35 milliárd forint értékű kötvény visszafizetését vállalja át az állam a vasúttársaságtól – írja a Magyar Hírlap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.