Soros: Huszonöt év stagnálás jöhet

A Bloombergnek azt mondta, mélyíteni kell az integrációt, és megoldást kell találni a bankok problémáira.

NT
2014. 03. 12. 16:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben Európa már túljutott a 2010 óta szorongató pénzügyi válságon, még mindig szembe kell néznie a régiót adós és hitelező országokra kettéosztó politikai krízissel – mondta Soros György a Bloomberg tévécsatornának szerdán Londonban adott interjúban. Ezzel párhuzamosan a bankokat stresszteszteknek vetik alá ahelyett, hogy a vállalkozások hitelezésére, ezáltal a gazdaság élénkítésére bátorítanák őket – mutatott rá.

„Egy huszonöt évig tartó stagnálást Európa nem élne túl” – fogalmazott az interjúban a neves befektetési alapkezelő pénzügyi szakember. „Tovább kell mélyíteni az integrációt, meg kell oldani a bankok problémáját, mivel Európa messze a világ mögött kullog pénzügyi rendszerének rendbe tételében” – figyelmeztetett.

Soros György szerint az „alulértékelt” európai banki részvények kiváló befektetési lehetőséget kínálnak, bár a bankok az idén nehéz év elé néznek, mert ahhoz még javítaniuk kell a tőkemegfelelési mutatóikat, hogy sikeresen túljussanak az EKB következő stressztesztjén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.