Szijjártó fogadta az osztrák külügyért

Tárgyalásukon új határátkelők építése is szóba került.

MNO
2014. 03. 05. 17:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fülöp Judit közölte: a felek megállapodtak abban, hogy a két ország közötti jó együttműködés közös érdek, hiszen gazdasági teljesítményük kölcsönösen függ egymástól. Ausztria mára hazánk második legjelentősebb kereskedelmi partnere, a két ország kereskedelmi forgalma 9 és 10 milliárd euró között alakul és ezzel egy időben Ausztria a negyedik legnagyobb tőkebefektető Magyarországon – olvasható közleményében. Az osztrák beruházások állománya elérte a 9 milliárd eurót, a magyar kormány pedig a közelmúltban stratégiai megállapodást kötött két nagy osztrák céggel, a Leier Hungária Kft.-vel és a Prinzhorn Csoporttal.

Közleménye szerint Szijjártó Péter kiemelte a határ menti együttműködés fontosságát és megerősítette, hogy a már meglévő huszonkilenc, határon átnyúló útkapcsolat mellé a magyar kormány elkötelezett húsz új határátkelőhely megépítésére a 2014 és 2020 közötti időszakban.

A külügyminiszter és az államtitkár beszélt az ukrán helyzetről is, amellyel kapcsolatban Szijjártó Péter elmondta, hogy Magyarország egy demokratikus Ukrajnában érdekelt, a nyelvtörvény eltörlését pedig elfogadhatatlannak nevezte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.