Több mint száz gépre kapott megrendelést az Airbus

Ezek közül kiemelkedik a VietJetAir 63 darabos A320- és az Amedeo húszdarabos A380-rendelése.

NT
2014. 03. 07. 18:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint írták, a korábban Doric néven működő német Amedeo lízingcég A380-asra vonatkozó rendeléséről még tavaly, a párizsi repülőszalonon állapodtak meg, de az aláírást a szingapúri légiszalonon írták alá. Szintén Szingapúrban kötöttek szerződést a VietJetAir diszkont-légitársasággal 63 darab A320-as típuscsaládba tartozó gép vételére: a kötésben 14 A320ceo és hét A321ceo szerepel a jelenlegi hajtómű-változatokkal, valamint 42 gép az új, Neo családból.

Újabb rendelések érkeztek a kompozit anyagokból készült A350 XWB-re is, a Kuwait Airways tíz darabot rendelt a toulouse-i gyártótól.

A lemondásokat is figyelembe véve az Airbus idei nettó rendelésállománya február 28-áig elérte a nyolcvanat. A rendelések mellett az Airbus átadott 44 gépet, ezek jelentős része (37 darab) a keskeny törzsű A320-asok típuscsaládjába tartozott, s üzembe helyeztek hat A330-ast és egy A380-ast is.

A hónap megrendeléseit és átadásait figyelembe véve az Airbus teljes rendelésállománya február végén 5556 repülőgép volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.