Túl sok a taxi vidéken

Számuk körülbelül duplája a szükségesnek.

BL
2014. 03. 06. 8:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tamás Miklós, a franchise rendszerben több városban jelen lévő City Taxi elnöke a lapnak azt mondta, a vidéki piac kevésbé szabályozott, mint a fővárosi, viszont Budapesthez hasonlóan vidéken is sok a taxi, számuk körülbelül duplája a szükségesnek. Hasonlóképpen vélekedett két város taxis cégének vezetője is.

A mintegy 200 ezer lakosú Debrecenben néhány évvel ezelőtt még 10-11 taxitársaság működött, mára azonban letisztult a piac, és két cég maradt, amelyeknek vállalkozásonként 120-140 szerződött partnerük van. A körülbelül hatvan szabadúszó vállalkozóval együtt körülbelül 300-350 taxis dolgozik Debrecenben – mondta Tisza Tibor, a Főnix-Intertaxi Kft. tulajdonos ügyvezetője. Hozzátette, a debreceni taxispiacon is több az eszkimó, mint a fóka, a város szerinte 200-250 taxist tudna eltartani.

A fizetőképes kereslethez viszonyítva Szegeden is több a taxi, mint amit a piac indokolna – fejtette ki Bobkó Attila, a Taxi3 Kft. ügyvezetője. Szegeden hat fuvarszervező társaság működik 360-370 autóval, a piac azonban csak 180-200-at igényelne – mondta. Úgy vélekedett, az élet idővel megoldja a túlkínálatot, új szereplők ugyanis nem lépnek a távozók helyébe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.