Új vezetőt kap a kecskeméti Mercedes-gyár

Thomas Geier veszi át május 1-jével a Mercedes–Benz kecskeméti gyárának irányítását – tájékoztatta a Mercedes–Benz Hungária Kft. sajtóosztálya kedden az MTI-t.

NT
2014. 03. 04. 17:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint az eddigi gyárigazgató, Frank Klein visszatér Németországba, és az egész világra kiterjedő transzportergyártás vezetői feladatkörét veszi át a Daimler konszernnél.

A magyar mentés gyorsabbá, hatékonyabbá és biztonságosabbá válik, erről a kormány egyik stratégiai partnere, a Daimler AG gondoskodik – mondta a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára hétfőn Zsámbékon, ahol tíz új Mercedes–Benz Sprinter mentőautót vehetett át az Országos Mentőszolgálat.

 

A Mercedes–Benz kecskeméti gyára a következő években is teljes kapacitással és teljes foglalkoztatás mellett fog dolgozni – mondta korábban Frank Klein, a kecskeméti Mercedes–Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

 

A gyár, alig 4 évvel a 2008-as beruházási döntést követően, 2012 márciusában ünnepelte hivatalos megnyitását és azóta gyártja a B osztályt, valamint 2013 januárja óta a második modellt, a CLA-t. Orbán Viktor az üzem ünnepélyes avatásán úgy fogalmazott: Kecskemét a magyar járműipar újabb erődítménye, amely egy lépéssel közelebb visz ahhoz a célhoz, hogy Magyarország a világ autóiparának egyik termelési centruma legyen.

Thomas Geier 1985-ben kezdte karrierjét a Daimler AG-nál, miután gépészmérnöki végzettséget szerzett Karlsruhéban. A vállalat haszonjármű-fejlesztés területénél betöltött különböző munkakörök után részt vett az akkor újonnan induló rastatti gyár felépítésében. 2007-ben vette át a sindelfingeni gyár minőségirányításának vezetését, 2010 óta pedig a Mercedes–Benz kompaktautók minőségirányításának vezetője a rastatti és kecskeméti gyárakra, valamint a külső gyártásokra kiterjedő hatáskörrel.

Ebben a funkciójában Thomas Geier a kecskeméti Mercedes–Benz gyár felépítésében is aktív szerepet vállalt. A közleményben Frank Klein üdvözölte utódját, akit „tapasztalt termelésszakértő és kompaktautó területen jártas” szakembernek nevezett.

Frank Klein a kecskeméti gyár vezetőjeként eltöltött négy évet szakmailag és személyes élete „egyik legnagyszerűbb” időszakának nevezte. „Nagyon hálás vagyok, hogy Magyarországon mindenhol barátsággal fogadtak, és ezzel hozzájárulhattam a magyar és német emberek közös sikeréhez” – fogalmazott.

Frank Klein 2010-ben vette át a kecskeméti gyár felépítéséért felelős projektvezetői feladatkört, és a 2012. márciusi hivatalos gyármegnyitó óta a legújabb Mercedes–Benz gyár első gyárigazgatói pozícióját.

A kecskeméti gyárat kevesebb mint 4 évvel a 2008 nyarán történt helyszínválasztást követően 2012. márciusában adták át, és azóta a legmodernebb és környezetbarát technológia segítségével gyártja a rastatti gyárral együtt a B osztályt. 2013. január óta kizárólag Kecskeméten készül – második modellként – az új négyajtós kompakt CLA kupé, amely innen jut el a vevőkhöz a világ minden tájára. 2013-ban Kecskeméten több mint 109 ezer jármű készült.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.