Újabb helyen dughatjuk rá az áramra a kocsit Budapesten

A cél, hogy felkészüljünk az elektromobilitásra.

NT
2014. 03. 25. 17:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A készülő program szerint ki kell dolgozni az elektromos autók támogatásának rendszerét, továbbá a kormány szövetséget köt az e területen tevékenykedő cégekkel – tette hozzá az államtitkár.

Adókedvezményekkel és támogatással erősítené a Nemzetgazdasági Minisztérium az elektromos autók elterjedését Magyarországon, a Jedlik Ányosról elnevezett intézkedéscsomagon már dolgoznak a tárcánál – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter még március 13-án.

A tervek között ismertette, hogy környezetkímélő gépkocsikkal a buszsávban is lehessen közlekedni, sőt esetleg ingyen lehessen parkolni. A Jedlik-program része lenne az is, hogy aki 15 évnél idősebb autóját cseréli le elektromosra, az bónuszt kapna, amellyel más környezetbarát termékeket is vásárolhatna kedvezményesen. Ez Nyugat-Európában bevett szokás – tette hozzá Varga.

Arra törekszenek továbbá, hogy a közbeszerzési kiírások egy részénél részesítsék előnyben az elektromos autókat, például a rendőrség vagy a posta ilyeneket szerezzen be. Az is cél, hogy a fővárosban elterjedjenek az elektromos taxik. Végül azt javasolja a tárca, hogy a rendelkezésére álló szén-dioxid-kvótákat az elektromos autók elterjesztését elősegítő programokra váltsa be az ország.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.