Újabb lehetőséget kapnak a vállalkozni vágyó fiatalok

Április 30-ig lehet jelentkezni a programba.

2014. 03. 13. 15:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Selmeczi Gabriella kifejtette: április 30-ig lehet jelentkezni a most 830 millió forinttal megemelt, eredetileg hétmilliárd forintos keretösszegű programra. Azok a 18–35 év közötti fiatalok pályázhatnak, akiknek még nincs vállalkozásuk, sem tulajdonrészük más cégben.

A programban részt vevők első ütemben, júniustól képzést kapnak, majd ősztől segítséget az üzleti tervük elkészítéséhez. A legjobbak fejenként hárommillió forintos vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek vállalkozásuk előkészítésére, cégalapításra, ügyvédi szolgáltatásra, engedélyek kiváltására, valamint eszközbeszerzésre és -bérlésre – ismertette a szóvivő.

„Számításaink szerint ez a program is hozzájárul ahhoz a reményteli folyamathoz, ami a fiatalok foglalkoztatásában elindult” – mondta Selmeczi Gabriella, hangsúlyozva, hogy tíz év után először ebben a kormányzati ciklusban kezdett növekedni a foglalkoztatottságuk, egy év alatt 13 ezerrel emelkedett a fiatal munkavállalók száma. Értékelése szerint ez kifejezetten biztató, mert egész Európában probléma a fiatalok magas munkanélkülisége.

A Fidesz célja továbbra is az, hogy egyre több fiatal találja meg számítását a munkaerőpiacon – mondta, majd az április 6-i parlamenti választásról szólva kiemelte: a tét a fiataloknak is nagy, vagyis hogy „hagyjuk-e visszatérni a Gyurcsány-koalíciót”, amely megduplázta a fiatalok munkanélküliségét, vagy „haladunk tovább a reményteljes úton”.

 

Azzal kapcsolatban, hogy az orosz kormány jóváhagyta a paksi atomerőmű bővítésére szánt hitelről szóló megállapodás tervezetét, a szóvivő közölte: álláspontjuk továbbra is az, hogy az oroszokkal kötött megállapodás segít az áramárcsökkentés folytatásában.

A társasházak közös képviselőinek a rezsicsökkentéssel kapcsolatos feladatait ért kritikákra Selmeczi Gabriella úgy reagált: a rezsicsökkentést sokan és sokféleképpen támadták, és ezek mögött szinte mindig a szocialisták álltak, akik a külföldi tulajdonban lévő energiaszolgáltatók érdekeit nézték. Hozzátette, a társasházak lakói joggal várják el az általuk fizetett közös képviselőtől, hogy elvégezze a szükséges adminisztrációt a rezsicsökkentéssel elért megtakarításról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.